در این مطالعه تأثیر دمای نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفیت برنج مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها در کیسه های نایلونی/پلی اتیلن در خلاء بسته بندی شدند و در دمای 15 درجه سانتی گراد، 25 درجه سانتی گراد و 35 درجه سانتی گراد به مدت 12 هفته نگهداری شدند. با طولانی شدن زمان نگهداری، میزان رطوبت کاهش یافت.
برنج های نگهداری شده در دمای 15 درجه سانتیگراد و 25 درجه سانتیگراد در مقایسه با نمونه های ذخیره شده در دمای 35 درجه سانتیگراد، دامنه افت کمتری از محتوای آب داشتند.
مقادیر اسیدهای چرب آزاد زمانی که نمونهها در دمای بالا ذخیره میشدند سریعتر افزایش مییابد و افزایش آن را میتوان در دماهای پایین به تأخیر انداخت. pH باقیمانده آب پخت و پز و چسبندگی کاهش یافت، در حالی که میزان جذب آب گرمایش و سختی در طول ذخیره سازی برای برنج افزایش یافت.
نتایج تشدید مغناطیسی هستهای کم میدان نشان میدهد که مولکولهای آب مهاجرت کردند، نیروی اتصال پروتونهای H قویتر شد و پیوندهای بین مولکولها با افزایش مدت زمان ذخیرهسازی نزدیکتر شد.
دما همبستگی آشکاری با گرانولهای نشاسته و ساختار پروتئین داشت که با میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه مشخص میشود. دمای پایین به طور قابل توجهی این تغییرات را به تاخیر انداخت.
نتایج حاکی از آن است که دمای انبار عاملی حیاتی است که بر خواص و کیفیت فیزیکوشیمیایی برنج تأثیر میگذارد و مرجع و مبنای نظری را برای ذخیرهسازی واقعی برنج فراهم میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنج در اصفهان و قیمت و کیفیت آن با همکاران ما در ارتباط باشید.
برنج غذای اصلی بیش از 60 درصد از جمعیت جهان، به ویژه در آسیا است . برنج به عنوان یک منبع غذایی اصلی کربوهیدرات ها، نقش مهمی در تامین نیازهای انرژی
و دریافت مواد مغذی دارد . در حال حاضر با پیشرفت جامعه و توسعه اقتصاد، سطح زندگی مردم روز به روز بهبود می یابد و آگاهی از تغذیه و سلامتی به طور مداوم
افزایش می یابد. مفهوم مصرف غذا نیز دستخوش تغییرات عظیمی شده است. مصرف برنج توسط مردم دیگر یک راه حل ساده برای غذا و پوشاک نیست، بلکه تحولی
در تغذیه، مراقبت های بهداشتی و غذا درمانی است. برنج رنگی به دلیل تغذیه غنی و اثرات دارویی خوب به تدریج در معرض دید عموم قرار گرفته است. برنج قرمز
یکی از انواع برنج های رنگی است که به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. این نه تنها سرشار از مواد مغذی است، بلکه دارای عملکردهای فعال کننده
گردش خون، رفع رکود و مرطوب کننده پوست است و دارای خواص ضد پیری و همچنین فوایدی در مراقبت های بهداشتی و غیره است. از قدیم الایام به عنوان یک
محصول مغذی خوب و یک ماده همولوگ خوب از دارو و غذا در نظر گرفته شده است که مورد پسند مصرف کنندگان بوده و پتانسیل بالایی در بازار دارد .