سلولهای سنگی سلولهای اسکلرانشیم هستند که به دنبال توقف گسترش سلولی در میوه گلابی ایجاد میشوند که در آن دیوارههای سلولی ثانویه در امتداد دیوارههای اولیه رسوب میکنند.
این سلولهای سنگی میتوانند منجر به بافت شن و طعم بد میوه شوند و بر رضایت مصرفکننده تأثیر منفی بگذارند.
گلابی کیلویی در کشور با قیمت مناسبی عرضه می شود.
علاوه بر این، لیگنین و سلولز اجزای اصلی دیواره سلولی ثانویه سلول های سنگی هستند.
بیوسنتز و رسوب لیگنین با تشکیل سلول های سنگی در گوشت میوه گلابی ارتباط زیادی دارد.
جزء لیگنین در سلول های سنگ گلابی عمدتاً از گایاسیل لیگنین (G-lignin) همراه با مقادیر کمی سیرینگیل لیگنین (S-lignin) و p-هیدروکسی فنیل لیگنین (H-lignin) تشکیل شده است.
ذکر این نکته مهم است که مونولیگنول های غالب عمدتاً با پیوندهای β-O-4 پیوند دارند.
در حال حاضر، محتویات سلول های سنگی در گلابی اغلب با استفاده از پروتکل منجمد HCl ارزیابی می شود.
این پروتکل برای تعیین محتویات سلول سنگی 236 توده گلابی ماسه ای (P. pyrifolia) در 50 روز پس از شکوفه استفاده شد.
اما این روش به دلیل جدا نشدن ناقص سلول های هسته ای از گوشت میوه گلابی محدود بوده و انجام آن هم سخت و هم زمان بر است.
اخیراً یک برنامه نرمافزار PearProcess بر اساس یک پروتکل تصویربرداری با استفاده از بینایی کامپیوتری برای دیجیتالی کردن تصاویر توسعه داده شد و الگوریتمهای پردازش تصویر به کار گرفته شد.
آنتوسیانین ها متابولیت های ثانویه ای هستند که نقش مهمی در رشد رنگ گل ها و میوه ها دارند.
بیشتر میوههای گلابی آسیایی با پوست قرمز در مرحله نزدیک به رسیدن رنگهای مرتبط با آنتوسیانین پیدا میکنند، در حالی که رنگآمیزی برخی گلابیهای اروپایی در ابتدای رشد میوه مشاهده میشود.
این میوه ها این رنگ را از دست می دهند اما بعداً با نزدیک شدن به بلوغ دوباره رنگ قرمز به دست می آورند.
در گلابی اروپایی، ژن رنگ قرمز به LG4 ترسیم شد.
با این حال، PyMYB10، یک فاکتور رونویسی (TF) که محتوای آنتوسیانین گلابی را کنترل میکند، در LG9 قرار داشت.
بنابراین، به طور مستقیم مسئول ارقام گلابی قرمز در مقابل زرد رنگ نبود.
متعاقباً، QTLها برای رنگ پوست قرمز در LG5 در جمعیتی از گلابی سفید چینی (P. bretschneideri) با استفاده از نقشه پیوند [49] شناسایی شدند.
فقط همبستگیهای جزئی بین الگوهای بیان ژنهای بیوسنتزی آنتوسیانین و مجموعه تنظیمی MYB-bHLH-WD40 (MBW) (PyMYB10، PybHLH3 و PyWD40 وجود داشت)، که نشان میدهد مسیر تنظیمی بیوسنتز آنتوسیانین در گلابی قرمز بود.
علاوه بر این، PyMYB10 بیوسنتز آنتوسیانین را در برخی از ارقام گلابی تنظیم میکند و سطوح متیلاسیون پروموتر PyMYB10 با توسعه ورزشهای پوست سبز در گلابی اروپایی Max Red Bartlett مرتبط بود.
علاوه بر این، PbMYB10b و PbMYB9 به طور مثبت بیوسنتز فلاونوئید را در میوه گلابی تنظیم می کنند.
متعاقبا، یک استراتژی شبیهسازی مبتنی بر نقشه برای شناسایی یک TF جدید، PyMYB114 استفاده شد، که مشخص شد بیوسنتز آنتوسیانین میوه را در گلابی تنظیم میکند.
علاوه بر این، PybHLH3، PyWRKY26، PybZIPa، و PyMADS18 نیز در بیوسنتز آنتوسیانین در گلابی قرمز نقش دارند.