از دانه های گیاه کنجد گلدار که به نام Sesamum indicum نیز شناخته می شود، روغن کنجد خارجی به دست می آید.
این گیاهان بومی آفریقای شرقی و هند هستند، اما در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان رشد می کنند.
روغن کنجد به دلیل طعم دلچسب، آجیلی و مقادیر بالای چربی های تک و چند غیراشباع، به یکی از محبوب ترین روغن ها برای پخت و پز تبدیل شده است.
اما آیا مزایایی فراتر از آشپزخانه دارد؟ آیا روغن خوبی برای استفاده برای پوست است؟
برای اطلاعات بیشتر در مورد خواص این روغن و کارهایی که می تواند و نمی تواند برای پوست شما انجام دهد، ادامه مطلب را بخوانید.
روغن کنجد دارای خواص زیر است که به تبدیل آن به روغنی مفید برای پوست شما کمک می کند:
آنتی اکسیدان. این بدان معناست که توانایی مقابله با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد یا مولکول های ناپایدار را دارد که می توانند به ساختار سلولی پوست شما آسیب برسانند.
ضد میکروبی: این بدان معنی است که می تواند میکروارگانیسم های مضر را از بین ببرد یا رشد آنها را متوقف کند.
ضد التهاب: این بدان معنی است که می تواند التهاب و تورم را کاهش دهد.
روغن کنجد در مقیاس کودوژنیک نیز دارای رتبه متوسط پایینی است. این پایگاه داده غیررسمی روغن ها و کره های مختلف را بر اساس خاصیت مسدود کنندگی منافذ آنها رتبه بندی می کند. مقیاس از صفر تا پنج متغیر است.
رتبه صفر به این معنی است که یک روغن منافذ شما را مسدود نمی کند، در حالی که رتبه پنج به این معنی است که این کار را می کند.
بر اساس مطالعهای که در سال 1989 در مجله انجمن شیمیدانان آرایشی منتشر شد، روغن کنجد تصفیهشده دارای رتبه کودوژنیک یک و روغن کنجد تصفیه نشده دارای رتبه سه است.
روغن های غیر کومدون زا، مانند روغن کنجد، گزینه های خوبی برای بسیاری از انواع پوست هستند.