قند خون
افراد دارای کنترل ضعیف قند خون باید مصرف انواع قند از جمله ملاس را محدود کنند.
گفته می شود، ملاس ممکن است به تثبیت سطح قند خون در بزرگسالان سالم که گل رز آبی رژیم غذایی کربوهیدرات بالایی دارند کمک کند.
یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که خوردن آن در کنار غذاهای حاوی کربوهیدرات منجر به کاهش سطح قند خون و انسولین نسبت به خوردن آنها به تنهایی می شود.
گفته می شود، ملاس دارای رتبه بندی شاخص گلیسمی مشابه با شکر تصفیه شده است.
شاخص گلیسمی نشان می دهد که غذاهای خاص چقدر سریع سطح قند خون را افزایش می دهند.
آنتی اکسیدان ها
منبع معتبر مطالعه، ملاس ممکن است در مقایسه با آب نیشکر اثر آنتی اکسیدانی بالاتری داشته باشد.
یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که خواص شیره انگور برای کودکان ممکن است به عنوان منبع بالقوه پلی فنل ها استفاده شود، پلی فنول ها مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و نوعی آنتی اکسیدان هستند.
یک مطالعه قدیمیتر در سال 2012 همچنین نشان داد که آنتی اکسیدانها میتوانند به محافظت از سلولها در برابر استرس اکسیداتیو مرتبط با سرطان و سایر بیماریها کمک کنند.
اثرات جانبی
ملاس در صورت مصرف متعادل چگالی جیوه برای اکثر افراد بی خطر است.
در حالی که ملاس می تواند جایگزین خوبی برای شکر تصفیه شده باشد، مصرف بیش از حد هر شکر اضافه شده می تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد.
این اثرات ممکن است به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مضر باشد.
همچنین از آنجایی که افراد ملاس را طی فرآیندی به نام تخمیر می سازند، می تواند باعث مشکلات گوارشی شود.
مصرف مقادیر زیاد ممکن است باعث مدفوع شل یا اسهال شود.
افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر یا سایر اشکال ناراحتی گوارشی گوجه فرنگی امروز ممکن است بخواهند از مصرف این شربت اجتناب کنند.
- منابع:
- تبلیغات: