رنگ زعفران ها به خصوص زعفران نگین سحرخیز به دلیل وجود کروسین و کروستین است. با بررسی این اجزا در آزمایشگاه ها می توان رنگ های مصنوعی و در نتیجه زعفران تقلبی را شناسایی کرد.
رنگ زعفران واقعی در آب زرد با رنگ نارنجی یا قرمز و شفاف است.
شما به عنوان یک مصرف کننده می توانید زعفران را با انجام تست های زیر تست کنید.
چند رشته زعفران روداگولدت را در آب سرد قرار دهید. بعد از چند دقیقه رشته ها را بردارید. از آنجایی که این زعفران خالص است، خواهید دید که رنگ رشته ها تغییر نمی کند.
اکنون این آزمایش را با چند رشته زعفران خریداری شده از جاهای دیگر امتحان کنید. اگر رنگ رشته محو شود، محصول اصل نیست.
زعفران خالص با برخورد با شعله بوتان بنفش یا نارنجی می شود، زعفران تقلبی زرد می شود.
زعفران خالص در محلول جوش شیرین و آب زرد می شود و زعفران تقلبی به رنگ قرمز کم رنگ در می آید.
زعفران خالص در بنزین حل نمی شود و نباید تغییر رنگ دهد.
زعفران اصل به سرعت بین انگشتان یا کاغذ شما پودر می شود. در صورت مشاهده لکه های روغن، محصول تقلبی است.
زعفران واقعی گران است. توجه داشته باشید که قیمت زعفران پودر شده معمولا کمتر از زعفران کامل است.
به گواهینامه های استاندارد درج شده روی بسته بندی توجه کنید.
گواهی های روی بسته بندی زعفران نشان دهنده ترکیب شیمیایی و خلوص آن است. بنابراین اطمینان حاصل کنید که تمام جزئیات مربوط به تولید کننده زعفران بر روی بسته بندی مشخص شده است.
اخیراً برای کاهش هزینه ها زعفران در گلخانه ها تولید می شود. اما باید بدانید که علیرغم قیمت ارزان تر، محصول نهایی به خوبی زعفران با کیفیت و ارگانیک که با روش های سنتی کشت می شود، نیست.
جالب است بدانید زعفران روداگلدت ارگانیک از بهترین کیفیت برخوردار است.