رب گوجه فرنگی از جمله رب گوجه دست چین یک ماده خوش طعم است که از گوجه فرنگی تهیه می شود.
این رب غلیظ و خوش طعم در دستور العمل های بسیاری در سراسر جهان نقش دارد، از پیتزا گرفته تا انواع مختلف غذاهای مبتنی بر گوجه فرنگی.
این مقاله به برخی از فواید استفاده از رب گوجه فرنگی، ارزش غذایی آن و نحوه استفاده از آن می پردازد.
اولاً، تولید رب گوجهفرنگی نسبتاً ساده است و شامل هیچ ماده اضافی نیست. با این حال، تولیدکنندگان میتوانند از دو فرآیند مختلف برای ساخت آن استفاده کنند که بهعنوان پردازش «گسست گرم» و «برک سرد» شناخته میشود.
شما می توانید در مورد فرآیندهای تولید با جزئیات بیشتر در اینجا بخوانید، اما در اینجا یک خلاصه ساده آمده است:
ابتدا گوجهفرنگیها را دستهبندی میکنند و سپس خرد میکنند تا به شکل تفاله در بیایند.
در مرحله بعد، تولیدکنندگان گوجه فرنگی را در دمای 65-75 درجه سانتیگراد / 149-167 درجه فارنهایت (فشار سرد) یا 85-95 درجه سانتیگراد / 185-203 درجه فارنهایت (گسست گرم) گرم می کنند.
پس از این، دانه ها و پوست گوجه فرنگی از مخلوط خارج می شوند و یک قوام مایع مانند سس بدون توده باقی می گذارند.
پس از این، سس گوجه فرنگی به دست آمده طی مراحل مختلف تبخیر برای چند ساعت حرارت داده می شود. با تبخیر شدن محتوای آب گوجهفرنگی، سس در این مرحله تولید قوام غلیظتری پیدا میکند.
هنگامی که رب گوجه فرنگی به قوام مورد نظر رسید، ممکن است در دمای تقریبی 90 درجه سانتیگراد تحت فرآیند پاستوریزاسیون قرار گیرد.
در نهایت رب گوجه فرنگی بسته بندی و برای فروش توزیع می شود.
فرآیند تولید رب گوجه فرنگی یک فرآیند ساده است که شامل خرد کردن و پوره کردن گوجه فرنگی است. پس از این، یک فرآیند تبخیر، محتوای آب را کاهش می دهد تا زمانی که گوجه فرنگی شبیه یک رب غلیظ شود.